Facebook се срина. И то не само, като сайт. CNBC предава, че днес акциите на компанията са паднали с цели пет процента, което е следствие най-вече от скорошните разкрития от т.нар. Facebook Files – вътрешни документи, публикувани от служител на социалната мрежа, за което ви разказваме вече. Става дума за разобличаваща информация, която въпросният служител е предоставил на „Уолстрийт джърнъл“, като наскоро и разкри самоличността си. Това ще налее допълнително масло в огъня, който подклаждат американски и европейски регулатори и политици в кладата, подготвяна за социалната мрежа. Настоящият срив, който остави даже служителите на компанията до вътрешната мрежа, ще коства десетки милиони долари на Facebook. Вероятно е инцидента, който е най-големия подобен проблем за мрежата в последните 13 години, да повлияе негативно и на хиляди бизнеси, които разчитат на социалната мрежа, за да се свързват със своите клиенти и партньори.

Извън сериозността на настоящия проблем обаче, Twitter, големият конкурент и социална мрежа, която си е онлайн, реагира подобаващо на инцидента.

„Моля, не бързайте (да се върнете онлайн – б.а.). Ние си отдъхваме от вашата подкрепа за корупцията, омразата, злобата и цялостната вреда за обществото“, коментира потребител на Twitter под съобщение на Анди Стоун от Facebook относно настоящето положение със сайта на мрежата.

„Значи реагирате на интернет срив за минути, но когато става дума за геноцид и създаване на десни терористи – не?“, пита друг. „Не се връщайте“, лаконично отбелязва потребител на Twitter с псевдонима hard_drive.

Други си имат предпочитания: „Моля, оправете само WhatsApp. Другите могат да си останат така“. „Не бързайте. Няколко десетилетия ще е добре“, смята Sam Coleridge.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
zomber
zomber
2 месеца

направо всички да затварят и със смешния туитър и тик ток 😀

penty
penty
2 месеца

Айде няма нужда , да си им оправят „кочинката“ за да не се местят да цапат другаде.

асдасдс
асдасдс
2 месеца

Вероятно е инцидента, който е най-големия подобен проблем за мрежата в последните 13 години, да повлияе негативно и на хиляди бизнеси, които разчитат на социалната мрежа, за да се свързват със своите клиенти и партньори. Е, кой им е виновен като разчтат на някакъв треторазряден сайт? Фейсшит е клюкарник, подпомогнат от американските служби. Иначе, ако не бяха те – вече нямаше да го има. Ако някой помни „от едно време“ сайтовете за запознанства, мнооого преди фейсшит да се пръкне (импулс, елмаз и т.н.) – ами те бяха същото нещо. Профил, профилна снимка, албуми, добавяне на „приятели“, коментари, лични съобщения. Еврейчето… Виж още »