Facebook ще показва реклами във VR приложенията

1
175

Facebook съобщиха в своя официален блог, че в близко бъдеще в игрите и приложенията за платформата Oculus Quest ще се появи реклама и най различни рекламни банери, които ще се показват директно във виртуалната реалност. Разбира се, за формирането на рекламните кампании разработчиците ще използват информацията, получена от профила на потребителя в социалната мрежа. Според мениджмънта на Facebook, това е ключов елемент при създаването на една цялостна развлекателна платформа. Според редица анализатори и специалисти, именно това е причината преди една година Facebook да принуди притежателите на VR шлемовете Oculus задължително да си създадат акаунт в най-голямата социална мрежа.

При създаването на тази таргетирана реклама системата ще използва не само информацията от профила на потребителя, но и данните за това, върху кои реклами е кликвал, кои приложения е разглеждал и какво е инсталирал. Facebook специално подчертават, че няма да използват конфиденциалните данни от профила на потребителите – става дума за личната кореспонденция, разговорите, данните за пола, ръста и теглото. Благодарение на рекламните банери във виртуалната реалност разработчиците на VR приложения ще могат да печелят известни суми, също както е с обикновените рекламни банери в класическите уеб-сайтове.

Естествено, част от тези пари ще остава за Facebook, което също е стандартна практика. Социалната мрежа вече показа как ще изглеждат игрите, като даде пример с проекта Blaston – върху различните плоски повърхности в определени локации на играта има банери, кликването върху които прехвърля потребителя към сайт или към онлайн услуга.

1 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари