Flipora – новият StumbleUpon?

0
60

StumbleUpon беше една от най-хитовите интернет услуги само преди година. През август 2011 година сайтът генерираше половината от целия трафик в социалните медии в Съединените щати. Напоследък обаче той започна да губи популярност, която не се възвърна дори с новия му дизайн. Ето защо на пазара започнаха да се появяват негови заместници.

Един от най-амбициозните е Flipora – сайт, който рекламира себе си като „Pandora за уеб сайтове“. Услугата ни помага да намираме ново и интересно съдържание в зависимост от това какви са интересите ни и какво сме търсели в Мрежата досега. Разбира се, това означава, че Flipora следи всеки един сайт, който посещавате, като в допълнение измерва времето, което прекарвате в него и регистрира дали споделяте информация от него или не.

За да може да следи интернет историята ви Flipora инсталира добавка към браузъра ви – услугата работи с Chrome, Internet Explorer и Firefox. Всеки URL, който посетите, се запазва в облак, за да може информацията в него да бъде използвана за намиране на интересно и полезно за вас съдържание. Flipora твърдят, че услугата не може да ползва данни от сайтове, чийто достъп е защитен с лична парола.

Подобно на StumbleUpon и Flipora ни позволява да харесваме определени страници, които после можем да разглеждаме повторно – те се събират на специално място в сайта. Едноименната компания е базирана в Сънивейл, САЩ и съвсем наскоро получи $3 милиона в инвестиции от различни фирми.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари