fbpx
3.8 C
София

Ford спира фабриката си в Кентъки за седмица заради липси, други производители се готвят да последват примера

Най-четени

Ford ще сложи на пауза работата в своята фабрика в Кентъки, САЩ за една седмица. Автомобилната индустрия в момента страда от сериозен недостиг на полупроводници, предават от ABC News.

Производството Луисвил отговаря за моделите Escape и Lincoln Corsair. Там са заети около 3900 души на почасова работа. Тази седемдневна пауза е била планирана за по-късен етап от годината. Ситуацията обаче наложила изтеглянето.

Nissan пък ще намали производството в една от японските си фабрики. Тя произвежда автомобилите Note. От там обясняват, че към момента недостига на полупроводници не се отразява на щатската им дейност.

Volkswagen, Fiat Chrysler и Toyota също съобщават за проблеми по веригите за доставка на полупроводници. Крайслер временно спира работата във фабриките си в Мексико и Канада. При VW има промяна в производствата в Северна Америка, Китай и САЩ още от декември.

Превозните средства имат все по-голяма нужда от полупроводници заради все повечето нови технологии – системи за информация и забавление, асистиране на водача и свързаност.

В последните месеци търсенето им надвишава значително предлагането

Една от причините е, че фабриките, които ги произвеждат, трябваше да спрат работа заради коронавирус пандемията. Така автомобилната индустрия се присъединява към компаниите, които изпитват значителни проблеми с производството на компютри и смартфони.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини