Google обжалва рекордната глоба от 4,3 милиарда евро, наложена от Европейския съюз

6
556

Конфликтът между европейските антимонополни органи и Google набира обороти. Вчера, на 9 октомври, мениджмънтът на Alphabet подаде апелативна жалба срещу решението на антимонополната комисия на Евросъюза по делото за доминиращото положение на Android на пазара на операционните системи.

Да си припомним, че през месец юли тази година Еврокомисията призна Google за виновен в нарушение на антимонополното законодателство и наложи глоба на интернет гиганта в размер на 4,3 милиарда евро. Освен глобата, Google трябва през следващите 90 дни да се откаже от практиките, нарушаващи свободната конкуренция – да прекрати да инсталира в Android смартфоните само своите приложения, включително приложенията по подразбиране. И още, Google трябва да престане да ограничава предварителното инсталиране и използване на конкуриращи онлайн услуги. Google заяви намеренията си да обжалва още през месец юли, но подаде жалбата сега, само няколко дни преди изтичането на срока на апелацията.

Не се знае кога точно ще бъде разгледана апелацията. Google се обръща към Европейския съд за обща юрисдикция и делото може да се проточи с години. Навярно ще станем свидетели на многогодишен съдебен процес.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

А дано да има край на един куп приложения, които не мога да деинсталирам!

TGR
TGR

Тези приложения, които не можеш да махнеш са по вина на този, който е конфигурирал телефона ти – разбирай производителят.
Тук честно казано съм на страната на Google.
Дават ти нещо безплатно поне. Да не би Apple потребителите по-малко да ги следят и т.н. Не, нищо подобно,
А и какво слага GOOGLE по подразбиране? – Contacts, Maps, Play Store и Hangouts и Gmail.
Ако искаш ги ползвай.

Питанката
Питанката

Съгласен съм с тебе, просто Apple направиха така, че да можем уж да ги “изтрием” нещата които не са ни нужни. Предполагам се отнася само за иконките. Но ние си мислим, че сме се отървали от тях ?

анонимен
анонимен

То и при IOS има приложения, които не могат да се махат, примерно сафари.

Ама кажете ми чес’но, защо от андроида не мога да разкарам тъпата търсачка на заглавната страница. Стои една лента там и по абсолютно никакъв начин не може да се махне. Поне аз не успявам.
В иоса никога не ми се е случвало да не мога да направя нещо.
Ама на в тоя тъп адроид вече 4-ти ден търся опцията за пренасочване на разговорите и не я намирам, чак вече си мисля че са пропуснали да я сложат. Няма и да се учудя.

bluewater
bluewater

Я пробвай в приложението за разговори в Настройки за обаждания има ли името на твоя оператор или ако си с 2 сим карти натисни тази за която ще правиш пренасочвания … ще се отвори още едно подменю … та там са настроиките за набиране.

bluewater
bluewater

Ако 4 дена не си потърсил в интернет къде се намира определена настройка за твоя апарат редно ли е да се сърдиш на ОС. Трябва ли пък всичко да е интуитивно?
P.S. : Две седмици работа спестяват два часа четене на документация!