Google спира месинджъра Allo

2
665

Популярният уебсайт 9to5Google съобщи, че Google възнамерява съвсем скоро са закрие месинджъра Allo. Не се съобщават причините за това решение, но най-вероятно в основата е твърде ниският интерес към този месинджър. Към днешен ден екипът, който работеше върху Allo, премина към един от отделите, разработващи други комуникации за Android. Очакванията са, че до закриването на месинджъра нови обновявания няма да има и проектът повече няма да се развива.

Google анонсира Allo през месец май 2016 година и стартира проекта през месец септември същата година. Оттогава месинджърът получи няколко големи обновявания, а от 2018 година можеше да се използва и в браузъра на десктоп компютрите. Google Allo използва машинно обучение и новия гласови помощник Google Assistant, също анонсиран на Google I/O 2016. Тоест, това е смарт-месинджър, който се обучава с течение на времето и дава възможност за бърз отговор на съобщенията буквално с едно докосване на сензорния екран, като самостоятелно предлага свои варианти на отговорите, получени от контекста на съобщението. Тази функция се нарича Smart Reply.

Неотдавна се появи информация, че Google възнамерява да затвори и месинджъра Hangouts, като вместо него потребителите ще могат да използват Hangouts Meet и Hangouts Chat, проектирани за корпоративния сегмент.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Ами Duo? Ами всичките други, които пак никой не ги ползва? Луда работа…

Borewe
Borewe

Доста работи трябва да спрат тия Google. Толкова много неща, кой ще ги ползва?