fbpx
1.5 C
София

Google създаде награден фонд от $1 милион за подобряване безопасността на Linux

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Google започва да оказва финансова поддръжка на програмата Secure Open Source (SOS) Rewards. Всеки който допринесе за повишаването на информационната безопасност на сорс-кода свързан с Linux, ще получи много добро възнаграждение.

Наскоро интернет гигантът се зае с повишаването на кибербезопасността. В рамките на тази програма Google дава $100 милиона на различните фондове и фондации, разработващи и подпомагащи софтуера с отворен сорс код. Сега бе съобщено, че сред избраните е и програмата SOS Rewards. Наградният фонд от $100 милиона е предназначен за разработчиците и програмистите, които повишават информационната безопасност на проектите с отворен сорс код.

Наградите са в размер от $10 хиляди и нагоре. Всичко зависи доколко е значителен предложения проект от гледна точка въвеждане на съответните подобрения на безопасността. Програмата SOS Rewards не бива да се бърка с сега съществуващите инициативи за откриване на едни или други уязвимости. По принцип те си приличат, но първата е свързана с новите подобрения на отворения сорс код и се провежда от Linux Foundation.

В комисията за оценка на проектите са включени представители на групата за осигуряване безопасността на софтуера с отворен код Google (GOSST) и Linux Foundation. В бъдеще броят на участниците може да бъде увеличен и от други заинтересовани страни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
торий
торий
1 месец

Гугла се загрижила за безопасността в Linux. Считайте,че тоза милион ще бъде хвърлен само за Zero Day експлойти вируси и малуер ,таргетиращ Пингвина за най големите откъм юзъри дистрибуции с цел тайно следене, което е доста п0средственно в Линукс vs Windows.За коравите дистрибуции като Tales ,Whonix,Qubes 1 млн .Няма да им стигнат само започване.

БегиМани
БегиМани
Отговор на  торий
1 месец

Linux е в основата на Андроид….

Blackthorn
Blackthorn
1 месец

Щом Гугъл плаща това само по себе си е достатъчен повод за тревога!

who
who
Отговор на  Blackthorn
1 месец

Както някой фирми пускат „игра с публиката“ в която да им направиш кратка реклама и да я качиш в социална мрежа, с надеждата да спечелиш някаква дрънкулка.
Така според мен им излиза по-евтино, отколкото да наемат и поддържат цял тим програмисти и тестери. Сървърите им със сигурност са на Линукс, Андроид ползва Линукс и кой-знае какво още.

Нови ревюта

Подобни новини