fbpx
-3.1 C
София

Google създаде награден фонд от $1 милион за подобряване безопасността на Linux

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Google започва да оказва финансова поддръжка на програмата Secure Open Source (SOS) Rewards. Всеки който допринесе за повишаването на информационната безопасност на сорс-кода свързан с Linux, ще получи много добро възнаграждение.

Наскоро интернет гигантът се зае с повишаването на кибербезопасността. В рамките на тази програма Google дава $100 милиона на различните фондове и фондации, разработващи и подпомагащи софтуера с отворен сорс код. Сега бе съобщено, че сред избраните е и програмата SOS Rewards. Наградният фонд от $100 милиона е предназначен за разработчиците и програмистите, които повишават информационната безопасност на проектите с отворен сорс код.

Наградите са в размер от $10 хиляди и нагоре. Всичко зависи доколко е значителен предложения проект от гледна точка въвеждане на съответните подобрения на безопасността. Програмата SOS Rewards не бива да се бърка с сега съществуващите инициативи за откриване на едни или други уязвимости. По принцип те си приличат, но първата е свързана с новите подобрения на отворения сорс код и се провежда от Linux Foundation.

В комисията за оценка на проектите са включени представители на групата за осигуряване безопасността на софтуера с отворен код Google (GOSST) и Linux Foundation. В бъдеще броят на участниците може да бъде увеличен и от други заинтересовани страни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини