Google Drive

По време на миналогодишната конференция Google I/O бе обявено, че Google Drive има над 800 милиона активни потребители и над 2 трилиона файла. Сега стана известно, че над 1 милиард потребители от целия свят използват облачното хранилище на интернет гиганта. Информацията бе обявена по време на събитието Google Cloud Next в Сан Франциско.

Засега не може да се каже, кога е прехвърлена границата от един милиард активни потребители в Google Drive. Представителите на интернет гиганта само отбелязаха, че това ще бъде осъществено тази седмица. Вероятно, вече е станало.

Google Drive е осмият продукт на корпорацията, който активно се използва от един милиард потребители. Тази психологическа граница бе преодоляна и от онлайн услугите Search, Gmail, Chrome, Maps, YouTube, Play Store и от операционната система Android. Всъщност, потребителите на Android са над 2 милиарда от целия свят.

Облачното хранилище Google Drive бе представено на потребителите през 2012 година. Да си припомним, че през месец май тази година Google представи новите тарифи на Google One и внедри редица нови подобрения, използващи най-новите достижения на компанията в машинното обучение.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
BayHoy
BayHoy

Е като го инсталират вече на всеки телефон и няма как да го спреш да работи, много ясно че ще имат толкова потребители. А иначе има капацитет, колкото една SD-карта от 10лв, за повече трябва да си плащаш – много изоставащи от конкуренцията…