Google Drive за Android получава няколко нови функции, които би трябвало да го улеснят още повече. Наскоро Google въведе функция в Карти, която даде възможност на потребителите бързо да превключват между различни Google акаунти. Вместо да докоснете иконата на вашия профил и след това няколко менюта, можете просто да прокарате пръст нагоре върху иконата на профила. Сега Google Drive има същата функция.

Това може би е много полезна функция в Google Drive. Много хора имат множество акаунти, които могат да съдържат много различни файлове. Не искате да преминавате през досаден процес всеки път, когато имате нужда от файл от друг акаунт. Когато прекарате пръст нагоре (или надолу) върху иконата на потребителския профил, ще видите хубава анимация на картата, докато смените на акаунти.

Следваща нова функция е поддръжка на PDF формуляри. PDF файловете могат да бъдат невероятно досадни за справяне не само на десктоп, но и на мобилни устройства. Вероятно сте забелязали това, ако някога е било необходимо да редактирате PDF файл на телефона си.

За щастие, Google Drive вече може да попълва структурирани PDF формуляри директно в приложението за Android. Можете да попълните текстови полета, да изберете опции от падащо меню, да поставите отметки в квадратчета и да изберете готовите опции чрез съответните бутони. Когато приключите, можете да запишете файла като ревизия или копие. За да редактирате PDF, просто го отворете и докоснете иконата на молив.

Жестът за смяна на акаунт е наличен в Google Drive v2.19.332 (изтеглете тук). Редактирането на PDF формулярите започна да се въвежда преди няколко дни и трябва да бъде завършено след няколко седмици.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за