Google Duo разширява лимита си за участници във видео до 12 човека

1
720

Поради факта, че много хора са принудени да работят от вкъщи, някои компании промениха условията си на ползване услугите за комуникация, за да приемат повече хора. Това прави и Google със своето приложение Duo. Досега то поддържаше видео разговори с до 8 участници едновременно, но от тази седмица броят им е увеличен на 12. Дори не трябва да обновявате приложението, за да се възползвате от функцията – промените се извършват на сървърите на Google. С това семейните събирания от разстояние стават по достъпни за големите семейства.

Новините сподели директорът на филиала за комуникации в Google Саназ Ахари Лемелсон:

„Благодарни сме, че Duo помага на потребителите да се виждат с близките си по света. Ние осъзнаваме, че видео разговорите са изключително важни сега. Затова увеличихме броя на участниците в групово обаждане от 8 до 12, ефективно от днес (27-ми март).“

Груповите разговори бяха интегрирани в Google Duo едва миналата година с начален лимит до осем човека, толкова, колкото и приложението Houseparty. Има обаче софтуер със сравнително по-щедри предложения. Skype например поддържа до 50 участника в групов видео разговор, а FaceTime до 32-ма (стига всички да използват Apple устройства). Google Meet by Hangouts поддържа да 100 участника, което е подходящо за конференции и големи събирания. Потребителите обаче трябва да плащат за G-Suite абонамент. Засега най-щедрото предложение е от страна на Zoom платформата. Тя поддържа до 100 участника безплатно, но с една уловка – срещите продължават до 40 минути. При закупуване на абонамент можете да премахнете това ограничение и дори да съберете до 300 човека в групова среща. От друга страна, последно време се появиха съмнения около сигурността в платформата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари