Harley-Davidson работи по своя електрически мотор LiveWire вече от четири години и легендарният производител най-сетне е почти готов с предложението си за екомотористи. Компанията използва мотошоуто EICMA в Милано, за да демонстрира серийната версия на модела и да сподели някои негови технически параметри, макар най-важният от тях – максималния пробег – засега да не е ясен.

Това, което знаем обаче е, че ще може да го заредите у дома с базово Level 1 е-зарядно, както и с Level 2 и 3 зарядни за по-бързо зареждане. Всички автосалони, които ще продават мотора, трябва да разполагат на място и със зарядна станция от второ ниво.

LiveWire идва със седем режима на каране, включително три, които може да програмирате сами. Моторът има различни системи за стабилност и спирачки, както и тъчскрийн за навигация, опция за музика, Bluetooth връзка и др.

Като повечето е-превозни средства, които звучат като рояк комари, а не истински автомобили, моторът ще издава псевдо стартиращ звук и при висока скорост.

„Този звук представлява нежната електрическа мощ на мотоциклета“, казва компанията.

Harley-Davidson потвърди, че LiveWire ще бъде на пазара през 2019 г. Цената и старта на предварителните поръчки ще бъдат обявени през януари. Надяваме се, че дотогава ще научим и обхвата, ускорението и други ключови характеристики.

LiveWire 2018. Spain

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Цанко Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Цанко
Цанко

Повърня! Ужас, електричка от Харли Дейвидсън! Къде е грохота на v twin, къде е хрома и никела, къде е миризмата на бензина, къде е тръпката и вятъра в косите….?