Hewlett-Packard Enterprise Co. обявиха, че ще направи определени организационни промени в корпоративната си структура и операциите си, които да се съобразят с пост-пандемичната ситуация в света. Изявлението беше направено лично от главния изпълнителен директор на компанията Антонио Нери. Анонсът за това идва във време, в което досегашният технологичен шеф на компанията Марк Потър се оттегля от HPE.

В блог публикация от тази седмица, Нери споделя, че реорганизацията е свързана също и с текущата трансформация на HPE в компания, концентрираща над as-a-service модела на функциониране за всички свои продукти, които понастоящем предоставя на своите клиенти. Става дума за намерение за доставянето на информационни технологии като услуга, миграция на всичките си продукти към абонаментен вариант и превръщането на ключовите характеристики на компанията към ролята на „оптимизиращ помощник“ за мултиклауд пространствата. Промяната ще е сложна и ще изисква време, подчертава Нери, но HPE ще трябва да забърза тази промяна и оптимизира своите операции по-скоро, за да изпълни иновационния си план.

„През последните седмици, аз преосмислих нашата организационна структура, за да определя модела, по който ще бъде изпълнена по-най-добър начин нашата трансформация и план за действие“, пише Нери. „Времето за това е подходящо, за една организация, в която всяка една бизнес група, съобразяваща се с тенденциите на пазара и финансовата сегментация, да докладва директно на мен“. Една от вече анонсираните промени по върха, уточнява Нери, ще е замяната на главния технологичен мениджър Марк Потър, който отговаря също така и за Hewlett-Packard Labs, с Кумар Шриканти, който ще е и новия шеф на звеното ofsSoftware на HPE.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари