Hyundai и Kia прекратиха преговорите с Apple за производството на Apple Car

9
1414

Hyundai и нейната дъщерна компания Kia заявиха, че са прекратили обсъжданата с Apple възможност за съвместна работа в областта на разработката но роботизиран автомобил. Миналия месец корейският автомобилен производител потвърди, че е водил преговори с корпорацията от Купертино, но по-късно тези думи бяха заменени от фразата „получихме запитване за потенциална съвместна работа по отношение разработването на автономни транспортни средства“.

В края на миналата седмица авторитетното издание Bloomberg съобщи, че преговорите между Apple и Hyundai са сложени на пауза. Сега разбираме, че те са напълно прекратени. Тази новина бе допълнена с информация за това, че първоначалното изявление на корейски автомобилен производител и появилите се многобройни слухове са разстроили Apple, която до последно е искала да запази тези планове в тайна.

Преди време корейският вестник Dong-A Ilbo съобщи, че Apple възнамерява да инвестира в Kia около $3,6 милиарда в рамките на уговореното производствено партньорство между двете компании. Водещият аналитик на TFI Securities Минг-Чи Куо прогнозира, че бъдещият електромобил Apple Car ще се базира на електрическата платформа Hyundai E-GMP, която осигурява пробег от около 482 километра с едно зареждане. Той каза още, че Apple Car ще се ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, като максималната скорост на този електрически автомобил ще бъде 258 км/ч. Ще се поддържа бързо зареждане, с помощта на което за 18 минути акумулаторния блок ще се зареди до 80%.

Nikkei Asia от своя страна съобщи, че Apple води преговори с още шест японски автомобилни производители за започване на съвместна партньорска работа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари