Maйкрософт ще продава евтин Windows в 5 държави

2
0

Нова евтина версия на Windows – Windows XP Starter Edition, ще се предлага в Малайзия, Тайланд и Индонезия от oктомври, съобщиха от Майкрософт. Новата версия на Windows представлява олекотена версия на Windows XP, която съдържа само най-основните приложения и функции.

От компанията съобщават, че се планират продажби на продукта в още 2 държави. Те вероятно ще бъдат Бразилия и Русия.

Windows XP Starter Edition e част от инициативата за рабoта с правителствата на развиващите се държави, която цели подпомагане на навлизането на нови технологии в страни със слабо развита икономика. Майкрософт желае да пробие на пазари, от които се очаква огромен прилив от нови интернет потребители. Анализатори очакват броят на хората, използващи персонални компютри, да се увеличи от сегашните 670 милиона до 1 милиард през 2009 година.

Операционната система използва официалния език на всяка една от държавите и цената й е изненадващо ниска – около 36 долара. Тя съдържа даже скрийнсейвъри и картинки с пейзажи от Малайзия, Индонезия и Тайланд.

Представител на Майкрософт добавя, че тази инициатива може да помогне в борбата срещу софтуерното пиратство – притежателите на евтиния Windows ще получават безплатни ъпгрейди, за разлика от хората, използващи пиратска версия. Също така компанията вероятно се бои от широкото разпространение на Linux – безплатната алтернатива на Windows.
Източник: Investor.bg

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
badWarez Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
badWarez
badWarez

Windows XP Starter Edition 😛
Price will :wacko: users and they will :bangin Microsoft
Then :bye: Windows :clap Open Source

:cheers for all Users.

badWarez
badWarez

Microsoft to expand cheap Windows offer
http://www.infoworld.com/article/04/07/29/HNcheapwindows_1.html

Пока Microsoft к российскому рынку проявляет довольно умеренный интерес. Новинки компании Билла Гейтса представляют в нашей стране пираты, продающие их по 80 рублей за диск.

Специальная версия Windows не продается отдельно от новых компьютеров и доступна только на трех языках – тайском, малайском и индонезийском. Компания ожидает, что в этих трех странах минимальная цена компьютера, с установленной ОС Windows, составит примерно 300 долларов. В США цена компьютер низкого ценового уровня стоит, как минимум, 400 долларов.
http://www.km.ru/news/view.asp?id=1...2594E69D8945499