Maйкрософт ще продава евтин Windows в 5 държави

2
0

Нова евтина версия на Windows – Windows XP Starter Edition, ще се предлага в Малайзия, Тайланд и Индонезия от oктомври, съобщиха от Майкрософт. Новата версия на Windows представлява олекотена версия на Windows XP, която съдържа само най-основните приложения и функции.

От компанията съобщават, че се планират продажби на продукта в още 2 държави. Те вероятно ще бъдат Бразилия и Русия.

Windows XP Starter Edition e част от инициативата за рабoта с правителствата на развиващите се държави, която цели подпомагане на навлизането на нови технологии в страни със слабо развита икономика. Майкрософт желае да пробие на пазари, от които се очаква огромен прилив от нови интернет потребители. Анализатори очакват броят на хората, използващи персонални компютри, да се увеличи от сегашните 670 милиона до 1 милиард през 2009 година.

Операционната система използва официалния език на всяка една от държавите и цената й е изненадващо ниска – около 36 долара. Тя съдържа даже скрийнсейвъри и картинки с пейзажи от Малайзия, Индонезия и Тайланд.

Представител на Майкрософт добавя, че тази инициатива може да помогне в борбата срещу софтуерното пиратство – притежателите на евтиния Windows ще получават безплатни ъпгрейди, за разлика от хората, използващи пиратска версия. Също така компанията вероятно се бои от широкото разпространение на Linux – безплатната алтернатива на Windows.
Източник: Investor.bg

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Maйкрософт ще продава евтин Windows в 5 държави"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка