Компанията Magna ще покаже на CES 2018 прототипа e1 за електромобила Tesla Model S. Специалистите на компанията считат, че могат да създадат по-ефективна система на задвижване и са заменили заводските компоненти в електрическия автомобил на Илън Мъск със собственото устройство с име etelligentDrive.

etelligentDrive се състои от два компактни блока, поставени над предната и задната ос на автомобила. Всеки модул съдържа електродвигател или електродвигатели, инвертор и редуктор. Новото задвижване по-лесно се монтира в автомобила от оригинала и заема по-малко място.

В прототипа Magna e1 за предната ос се използва блок с един електродвигател, а на задната – с два електродвигателя. Възможно е отделното управление на предните и задните колела, като по този начин може да се контролира вектора на тягата. Всеки електродвигател на системата etelligentDrive е с мощност 190 конски сили (140 KW), като по този начин мощността на автомобила е 570 конски сили (420 KW).

Magna от около 10 години предлага готови решения за производителите на електромобили е САЩ и Европа. Нейните специалисти участваха в разработването на електрическия Ford Focus Electric, в хибридните Volvo V60 и S60 и други.

Компанията предлага системата etelligentDrive на всички желаещи и засега не планира създаването на свой електромобил.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари