9.9 C
София

Microsoft премахна възможността за изключването на антивирусната програма в ОС Windows 10

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Наскоро Microsoft съобщи, че е блокирал възможността за деинсталирането на новия браузър Edge от операционната система Windows 10, като обясни това свое действие със загрижеността си за потребителите. Недоволни изглежда няма и софтуерният гигант реши да не се ограничава само с това и сега, с неотдавна излязлото обновяване на Windows 10 (версия 4.18.2007.8) премахна възможността за изключване на вградената антивирусна програма Windows Defender.

В последно време Microsoft много активно развива и популяризира Windows Defender. През изтеклите около 12 месеца, форменият антивирус излезе за всички актуални операционни системни – Mac, Linux, Android и iOS.

И въпреки, че в настройките на Windows 10 от много отдавна има възможност за изключването на Windows Defender, тя не даваше възможност за пълното изключване на тази антивирусна програма. Досега по-опитните потребители можеха да направят това чрез системния регистър – в параметъра DisableAntiSpyware значението 0 включва антивируса, а 1-та го включва. Това бе официален метод. Но с излизането на Windows 10 версия 4.18.2007.8 този метод изчезна и е невалиден, а Microsoft официално съобщи, че е премахнал тази възможност.

Това едва ли ще е някакъв особен проблем за по-опитните потребители – при по-голямо желание и малко повече свободно време Windows Defender ще бъде деактивиран. Но е очевидно, че Microsoft никак не иска потребителите на Windows 10 да изключват вградената в операционната система антивирусна програма.

Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини