Nikola Motors стартира предварителните поръчки на електрическия пикап Badger

5
864

Пет месеца след официалния анонс, основният конкурент на Tesla Cybertruck вече може да бъде предварително поръчан. Поръчката за закупуването на хибридния Nikola Badger струва $5000. Пикапът разполага със хибридна акумулаторно-водородна енергийна система, има пробег 960 километра с едно зареждане на батериите и водорода и може да се движи по възвишения с наклон от 50 градуса. Но има проблем – датата за началото на производството на този пикап все още е неизвестна.

В зависимост от конфигурацията електрическият пикап Nikola Badger струва от $60 до $90 хиляди и вече може да бъде поръчан в официалния сайт на Nikola Motors. За разлика от автомобилната компания на Илън Мъск, която се задоволява само със $100, Nikola иска внушителната сума от $5000 депозит.

Badger не изглежда така футуристично като Cybertruck, но техническите му параметри са по-добри. Специалистите на Nikola използват акумулаторен блок плюс 8 кг резервоар за течен водород. Електромобилът може да измине до 480 км с помощта на батериите и да удвои този пробег, ако използва и водорода. Остава само след това притежателят на това чудо да намери някоя от твърде малкото на брой станции за зареждане на водород. Но може да изчака компанията Nikola да изгради обещаните 700 зарядни станции на територията на САЩ.

Освен впечатляващия пробег, компанията съобщава за мощност от 906 конски сили, въртящ момент 1329 Nm и тяга до 3,6 тона.

Голямото „но“ е, че компанията така и не представи работещ прототип на Nikola Badger и обещава да разкрие всички подробности в края на тази година.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари