fbpx
2.8 C
София

Pininfarina Battista: електрически хиперкар с мощност 1900 конски сили

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На женевския автосалон, който още е достъпен за посетители, се състоя анонса на серийно произвеждания електромобил Pininfarina Battista, който би могъл да е конкурент на Tesla Roadster.

Италианският модел се базира на електрическата платформа на хърватския хиперкар Rimac C_Two, като от нея се използват само 45-50%. Създателите на италианския модел заявиха, че това са съвсем различни модели, а новият електромобил се управлява по-приятно от Audi R8 и Lamborghini Huracan.

Електромобилът Pininfarina Battista е оборудван с четири електродвигателя (по един на всяко колело) с обща мощност 1400 KW (1900 конски сили) и въртящ момент 2300 Nm. Това е достатъчно, за да може ускорението от 0 до 100 км/ч да стане за по-малко от 2 секунди. Pininfarina Battista ускорява от 0 до 300 км/ч за 12 секунди и продължава да се ускорява до максимума 350 км/ч. Акумулаторният блок е с капацитет 120 KWh, достатъчен за 450 км пробег. Поддържа се бързо зареждане на акумулаторните батерии. Купето е направено от въглеродно влакно с алуминиеви компоненти за усилване на конструкцията.

Производството на електрическия хиперкар Pininfarina Battista е разгърнато в базата Pininfarina SpA в Торино, Италия. В началото се предвижда производството на 150 екземпляра Pininfarina Battista, като цената на електромобила е 2,5 милиона американски долара. Първата партида ще бъде равномерно разпределена между Северна Америка, Европа и Азия. Доставките започват през 2020 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини