Pininfarina Battista: електрически хиперкар с мощност 1900 конски сили

9
731

На женевския автосалон, който още е достъпен за посетители, се състоя анонса на серийно произвеждания електромобил Pininfarina Battista, който би могъл да е конкурент на Tesla Roadster.

Италианският модел се базира на електрическата платформа на хърватския хиперкар Rimac C_Two, като от нея се използват само 45-50%. Създателите на италианския модел заявиха, че това са съвсем различни модели, а новият електромобил се управлява по-приятно от Audi R8 и Lamborghini Huracan.

Електромобилът Pininfarina Battista е оборудван с четири електродвигателя (по един на всяко колело) с обща мощност 1400 KW (1900 конски сили) и въртящ момент 2300 Nm. Това е достатъчно, за да може ускорението от 0 до 100 км/ч да стане за по-малко от 2 секунди. Pininfarina Battista ускорява от 0 до 300 км/ч за 12 секунди и продължава да се ускорява до максимума 350 км/ч. Акумулаторният блок е с капацитет 120 KWh, достатъчен за 450 км пробег. Поддържа се бързо зареждане на акумулаторните батерии. Купето е направено от въглеродно влакно с алуминиеви компоненти за усилване на конструкцията.

Производството на електрическия хиперкар Pininfarina Battista е разгърнато в базата Pininfarina SpA в Торино, Италия. В началото се предвижда производството на 150 екземпляра Pininfarina Battista, като цената на електромобила е 2,5 милиона американски долара. Първата партида ще бъде равномерно разпределена между Северна Америка, Европа и Азия. Доставките започват през 2020 година.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
ПалустиниецРадоД-р ХDaveКольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Misho
Misho

Всички се сравняват с Тесла, всички правят по-добри коли, но пазара има друго мнение. 🙂

Efix
Efix

Te, Тесла, тихо и спокойно да си продават колите, другите нека се хвалят с луксозните си достижения ….

Палустиниец
Палустиниец

Когато става въпрос за спортни и луксозни коли няма как да се правят сравнения с Тесла. Тесла е масов автомобил и за масовия потребител.

Илиян
Илиян

Това да не е някаква промоция, бе те без пари ги дават. Да ми запазят две бройки идвам веднага.

жоро
жоро

Pininfarina Battista ускорява от 0 до 300 км/ч за 12 секунди….Моята таратайка за 12 секунди до 100 км/ч едвам докарва. Само мога да си представям какво ускорение е това. Със здраве да си я карат в страна без павета. Или поне в такива с равни пътища.

Dave
Dave

че те „умните“ хора тука си искат паветата, даже на Дондуков и м казаха ето ви гладък асфалт и те казаха не искаме си шума и прахта и да друса, дай си ни паветата!!!

Кольо
Кольо

С това си се размазал в първото дърво още преди да си натиснал педала на газта. Смисъл от съществуването му – 0(нула) ама капитализъм, има хора, които не са си изкарвали парите с труд.

Д-р Х
Д-р Х

Ей, само в чуждата паница зяпате комунягите! Какви дървета търсиш, това се кара само на писта! И производството на тези луксозни стоки на пръв поглед е безсмислено, но стимулира авангардните технологии, които в последствие малко по малко се внедряват и за масова употреба. Днес само милиардер може да бъде космически турист, но след време ще стане достъпно за всички.

Радо
Радо

Коле що за празна кратуна си ти бе човек. Аз също карам спортна кола (350 коня) но много много рядко превишавам разрешената тук 120км/ч скорост.
Но виж от 0 до 120 като настъпиш и дъх не можеш да си поемеш от ускорението!. И между другото си работя нормална работа от 8:00 до 17:00 всеки ден от понеделник до петък…ама който няма завижда и търси оправдания в другите… 🙁