Samsung SDI анонсира появата на своето следващо поколение акумулаторни батерии за електроавтомобили. Представените на изложение в Детройт днес батерии се зареждат на 80% за 20 минути и могат да позволят на автомобила 600 километра пробег с едно зареждане, предава SamMobile. Предвидено е масовото им производство да стартира през 2021г.

Освен тях, южнокорейската компания представи и интегрирани акумулаторни модули, които имат в себе си 10% по-малко компоненти и теглото им е също с толкова по-лекко от съществуващите днес.

„Конвенционалният EV батериен модул, който се състои от 12 клетки, притежава капацитет от 2~3kWh. За сравнение, „интегрираният акумулаторен модул“ притежава повече от 24 клетки с по-висок капацитет от 6~8kWh, което го прави адекватен модул за ерата на модерните високо капацитивни електрически превозни средства“, гласи официалния анонс на компанията.

Заедно с новата серия батерии и акумлаторни модули и концепцията за цилиндричен модел на акумулаторните клетки – 21700, който спомага за по-доброто представяне, мощ и гъстота на акумулираната енергия. Според компанията, технологията е привлякла вече сериозно внимание от страна на американски стартъпи, опериращи в областта на електромобилите и технологиите, свързани с тях.

Изданието припомня, че Samsung SDI са били под сериозно напрежение напоследък, заради инцидентите с Galaxy Note 7, което бе потушено до известна степен, след като през декември анализ посочи не батериите, а дизайна на устройството, като причина за проблемите.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
bluewater Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Самсунг и батерии- да да

bluewater
bluewater

Така огъня се пренасочва към ауспуха. :-)))

Анонимен
Анонимен

Още една иновативна технология с батерии която няма да види бял свят и ще си остане само мечта…