SpaceX ще стриймва лунната мисия в режим на виртуална реалност

5
490

Съвсем наскоро SpaceX съобщи много подробности за своята лунна мисия, планирана за 2023 година. Компанията показа и кой ще бъде първият лунен пътешественик, който вече е заплатил полета си около естествения спътник на Земята. Това е японският милиардер Юсаку Маезава (Yusaku Maezawa). Японецът каза, че ще вземе със себе си осем души от света на изкуството.

Очаква се космическите туристи да видят наистина красиви места. Те няма да кацат на Луната, а само за няколко дни ще влязат в ниска лунна орбита, откъдето могат да направят наистина впечатляващи снимки.

Днес Илън Мъск съобщи в своя Twitter акаунт, че SpaceX ще стриймва мисията до Луната в реално време. Ще има и предавания в режим на виртуална реалност, при това с висока резолюция. За тази цел явно ще трябва да се създадат нови технологии и нови устройства за тази цел. Мъск каза, че на потребителите ще им се струва, че се намират там, ако махнем няколко секунди заради скоростта на светлината.

Мъск счита, че ще успее преди началото на лунната мисия да построи значителна част от сателитната интернет система SpaceX Starlink. Тя значително би помогнала за стрийминга в реално време, особено когато Луната се намира между космическия кораб на SpaceX и Земята.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
Даниел ДесподовРедактораВерно еименноgaffer Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
gaffer
gaffer

то и туристите до луната ще виждат тая виртуална реалност….

именно
именно

Докато ракетата се върти в околоземна орбита…

Верно е
Верно е

Не беше ли в Холивуд ракетата, че не разбрах….

Редактора
Редактора

Прегледайте си последното изречение ,щото или аз съм тъп и не разбирам какво пише или некой не внимава какво пише