Tesla помоли доставчиците да ускорят доставките: Model Y трябва да излезе по-рано

4
1312

Компактният кросоувър може да стане първият електромобил на Tesla, който излиза на пазара преди планирания от Илън Мъск срок. Tesla поиска от доставчиците да увеличат темповете на доставки на части и компоненти за новия електромобил, както и за електрическия товарен автомобил Semi.

Аналитиците на Deutsche Bank считат, че електрическият кросоувър Model Y може да се появи по пътищата още в началото на 2020 година, а не лятото, както каза преди време Мъск. По-ранното започване на производството и доставките на новия електромобил са една символична победа на компанията, която досега многократно закъсняваше със сроковете.

Deutsche Bank е стигнала до това заключение след като се е запознала с документите на доставчиците от Тайван, в които се вижда увеличение на поръчките на детайли за Model Y.

„Отчетите на тайванските доставчиците на компоненти и резервни част за Model Y показват, че Tesla изисква поръчките да бъдат изпълнени по-рано“ – поясни Емануел Рознър, старши аналитик на DB.

По този начин Tesla ускорява серийното производство и изпреварва графика с пълни шест месеца. А това означава, че електромобилът Model Y ще стане достъпен за потребителите през първото тримесечие на следващата година.

Рознър каза още, че компанията очаква ускорение доставките на компоненти за електрическия товарен автомобил Tesla Semi.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
U4en
U4en

а да помоли некой дизайнер да ъпгрейдне детската рисунка по която беше правено демото на онова нещо до чертеж на истинска кола? а, да, и стъклата да не ги купуват пак от китай.

Dave
Dave

Тесла току що стана най-големия производител на коли в света. Изяш се от яд!

Елен Мусков
Елен Мусков

Тесла току що направи плах опит да забърза процеса по лутане и шматкане което нарича производство.
ЧЕТИ СТАТИЯТА :
…..Πo-paннoтo зaпoчвaнe нa пpoизвoдcтвoтo и дocтaвĸитe нa нoвия eлeĸтpoмoбил ca eднa cимвoличнa пoбeдa нa ĸoмпaниятa, ĸoятo дoceгa мнoгoĸpaтнo зaĸъcнявaшe cъc сроковете.

„Символична победа“ която още не се е случила щото за сега доставчиците са помолени …. а аналитицити „считат“ че забързването вероятно ще се случи….

ПАТриотичен Мъск
ПАТриотичен Мъск

ТеслЪ. Маде ин Тайван. Ред Нек Ассемблед ин У.С.Ъ.