Това, което преди два месеца не се отдаде на хората, направи автопилотът. В режим на свръх километраж Tesla Model 3 измина 622 мили или 1001 километра.

В края на месец май двама души изминаха 975 километра с Tesla Model 3 в режим на икономия на енергията и малко не им достигна до 1000 километра. А сега екип от Германия достигна тази цел и преодоля 622 мили (1001 километра) с едно зареждане на батериите.

В рамките на режимът на свръх километраж (hypermiling) ентусиастите се опитват да изминат максимално възможно разстояние, използвайки най-ефективната постоянна скорост, както и други хитрости. Този път от купето бе махнат водача и по този начин общото тегло на електромобила намаля. Германците използваха и до милиметри точна траектория и постоянна скорост на движение.

Експериментът бе осъществен на пистата DEKRA от германския сервиз nextmove. На трасето бяха поставени два електромобила Tesla Model 3. Единият с човек, а другият с манекена Spacy. Автомобилът, иправляван от изкуствения интелект измина 14 мили (23 километра) повече.

За преодоляването на 1001 километра бяха необходими 28 часа при средна скорост 36 км/ч. В този режим консумацията бе 7 киловатчаса на километър.

Едновременно бе тестван и модела Tesla Model S 100D, който с едно зареждане измина 1128 километра (701 мили).

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
4 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
Don PeponeИ.МъскСашоторПепо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Blue
Blue

За преодоляването на 1001 километра бяха необходими 28 часа при средна скорост 36 км/ч.
В този режим консумацията бе 7 киловатчаса на километър.

Значи
7 киловатчаса на километър *1001 км = 7007 киловатчаса е изгорила теслата

Жеко
Жеко

7000 kWh* 23 ст = 1610 лв. Отиване и връщане до морето 1600 лв. Къде е Кольо на кирия? Сложи си газово на Пасата и си карай рахат със 150 по магистралата.

Сашо
Сашо

Батерията е 75 kWh x 0.23 = 17.25 лв за 1001 км…

Име
Име

7kWh на 100км е, поне преписвайте статиите правилно

OZZY
OZZY

Дежурната оратория за Тесла.

тор
тор

то като наджаскаш гумите на 4 атмосфери и моето 30 годишно поло гори 3 на сто ама ще ми се откъсне волана от вибрациите….. а ако го карам със 40км може и да ми падне на 2литра на сто….

интересно колко ще мине при пуснати климатик, фарове и скорост от 90км….

Mime
Mime

Някоя предна гума ти има цицка за това ти играе волана.
Смени предните гуми и си ок.

Пепо
Пепо

Да не би да имаш предвид 3 на сто масло?

тор
тор

може ламарина да не му е останала ама гумите, окачването, спирачките, гумичките на клапаните и ангренажа са чистак нови… масло трудно ще погорва…. според мен е перфектната кола за София… стара, грозна, икономична и не ти пука за нея….

И.Мъск
И.Мъск

…… скорост 36км.ч…… без водач…. 28 часа ….. за да може да измине със ЗОР 1000 км.

Ай стига с тези измислени тестове, нямащи НИЩО общо със реалноста . За какво му е на собствебника на Тесла колата му за изминава 1000 км. ако ТОЙ не е вътре ?
Ами то тези умници следващия път ще изтърбушат тапицерията и ще демонтират четерите врати за да могат да се похвалят че са изминали 1200 км. с едно зареждане . Що не впрегнете един кон. Така още и по-невероятни рекорди ще извършите . Тъпанари.

Don Pepone
Don Pepone

Браво Мъск стрижи овцете има още вуна ,те и без това са стригани много пъти ! Просто не знам за какво са тия тестове безсмислени . 36км/h……абе тоя миксер като го пришпорим с 90км на климатик и музика и няма да издържи и 300км без да му трябва малко тоци на някоя отбивка за 30 минути