Toshiba отново инвестира в завод за производство на флаш-памет

0
249

Конгломератът Toshiba одобри поредната порция инвестиции за своето полупроводниково предприятието Fab 6 в префектура Mие (Япония), която корпорацията притежава съвместно с американската Western Digital.

Както пише изданието DigiTimes, Toshiba Memory е отпуснала 140 милиарда йени (1,31 млрд. долара) в закупуването и инсталирането на допълнително оборудване в завода Fab 6, в който ще се произвеждат чипове флаш-памет. Отбелязва се, че този производствен обект се изгражда за увеличаване производството на 96-слойните чипове 3D NAND flash.

Компанията вижда голямо търсене на триизмерна флаш-памет от страна на производителите на сървъри и твърдотелни дискове за дейта-центровете. Благодарение на Fab 6, Toshiba се надява да отговори на нарастващото търсене през 2018 г. и следващите години.

През ноември 2017 г., Toshiba обяви увеличаване на капиталовите разходи от 400 на 600 милиарда йени (5,6 милиарда долара). Инвестициите, анонсирани в края на март 2018-та са за фабриката Fab 6.

През август 2017 г. Toshiba съобщи, че заради конфликт с Western Digital, полупроводниковото подразделение е решило едностранно да инвестира 195 милиарда йени (около 1,74 млрд. долара) в проекта Fab 6. Western Digital също е обещал да отпусне средства за развитието на предприятието.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари