WikiLeaks започна да публикува поредица секретни документи описващи начините и възможностите на ЦРУ за хакване. Първият етап от публикуването на тази информация се нарича Vault 7, а целият пакет секретни файлове носи името Year Zero. Непрекъснато се появява нова и нова информация за съдържанието на Vault 7 (Крипта номер 7), а сега се разбра, че ЦРУ може да пробива криптирането на месинджъри от типа на WhatsApp и Signal.

Потребителите на WhatsApp, Signal, Telegram, Weibo, Confide и Cloackman разчитат на конфиденциалността на своите данни чрез използване на съвременни технологии за криптиране, но се оказа, че за ЦРУ не е никакъв проблем да се справи с това криптиране.

Според публикуваните във WikiLeaks файлове, в ЦРУ има редица отдели, специално формирани за да създават компютърни вируси за iPhone, Android и на практика всякакви устройства. Със създаването на тези инструменти се занимава отделът Engineering Development Group (EDG), който е част от центъра за електронно разузнаване (Center for Cyber Intelligence, CCI), който от своя страна е част от отдела за цифрови иновации (Directorate for Digital Innovation, DDI). Именно EDG създава, купува, събира и тества експлойти, вредоносен код, троянци и т.н.

Друг отдел с име Mobile Devices Branch е специализиран в провеждането на дистанционни атаки и проникване в смартфоните, давайки достъп до кореспонденцията, позвъняванията, местоположението и други. Един от приоритетите е активирането на микрофоните и камерите на смартфоните.

Има и отдел за проникване в Android и iOS, който използва уязвимости от типа нулев ден, разработени от ЦРУ или получени от АНС.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари