WikiLeaks започна да публикува поредица секретни документи описващи начините и възможностите на ЦРУ за хакване. Първият етап от публикуването на тази информация се нарича Vault 7, а целият пакет секретни файлове носи името Year Zero. Непрекъснато се появява нова и нова информация за съдържанието на Vault 7 (Крипта номер 7), а сега се разбра, че ЦРУ може да пробива криптирането на месинджъри от типа на WhatsApp и Signal.

Потребителите на WhatsApp, Signal, Telegram, Weibo, Confide и Cloackman разчитат на конфиденциалността на своите данни чрез използване на съвременни технологии за криптиране, но се оказа, че за ЦРУ не е никакъв проблем да се справи с това криптиране.

Според публикуваните във WikiLeaks файлове, в ЦРУ има редица отдели, специално формирани за да създават компютърни вируси за iPhone, Android и на практика всякакви устройства. Със създаването на тези инструменти се занимава отделът Engineering Development Group (EDG), който е част от центъра за електронно разузнаване (Center for Cyber Intelligence, CCI), който от своя страна е част от отдела за цифрови иновации (Directorate for Digital Innovation, DDI). Именно EDG създава, купува, събира и тества експлойти, вредоносен код, троянци и т.н.

Друг отдел с име Mobile Devices Branch е специализиран в провеждането на дистанционни атаки и проникване в смартфоните, давайки достъп до кореспонденцията, позвъняванията, местоположението и други. Един от приоритетите е активирането на микрофоните и камерите на смартфоните.

Има и отдел за проникване в Android и iOS, който използва уязвимости от типа нулев ден, разработени от ЦРУ или получени от АНС.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
3 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
OoOCIAТахтунpix3lAgentpat Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
some1
some1

Информацията Ви е невярна,тъй като в статията на Wikileaks става ясно,че CIA не може разбива криптирането на WhatsApp, Signal и Telegram,а самата операционна система и евентуално оттам да извлече информацията преди тя да е криптирана.За повече информацията вижте:

https://arstechnica.com/security/2017/03/wikileaks-publishes-what-it-says-is-trove-of-cia-hacking-tools/?comments=1

https://wikileaks.org/ciav7p1/

https://arstechnica.com/security/2017/03/after-nsa-hacking-expose-cia-staffers-asked-where-equation-group-went-wrong/

https://twitter.com/whispersystems/status/839204850990628864

OoO
OoO
Извънземен терорист
Извънземен терорист

some1 на 27 март ще пуснем бомбата в Народното Събрание! Ще се видим у 7 часът. Бог да ни е на помощ.

Agentpat
Agentpat

САЩ – Зло №1

pix3l
pix3l

Сигурно са си написали програмка хората… само натискаш бутона „Hack“ и разбиваш криптиращия алгоритъм. That easy… 😀

CIA
CIA

Знае ли се кой е публикувал всичката тази информациа и от къде е дошла ? Били ли са хакнати сървърите на ЦРУ или просто някакъв ренегат като Сноудън е публикувал всичко това ?

Тахтун
Тахтун

A КГБ не може? Айде бе! Смях в залата!

CIA
CIA

Вече не се казва КГБ. През 1992 година Борис Елцин я преименува на ФСБ (Федерална служба безопасност на Руска федерация). Само в Беларус остава наименованието КГБ, но не мисля, че имаш предвид беларуските тайни служби. Въпроса ми към теб е – кой говори за ФСБ тук, че го произнасяш ? В статията се пише само за ЦРУ, а и в коментарите не прочетох нещо относно ФСБ.