Virgin Galactic обяви днес, че си партнира с две италиански авиокосмически компании с цел да създаде база за космически полет в Италия в бъдеще. Наред с Altec, която е част от Италианската космическа агенция и частната космическа компания Sitael, Virgin Galactic възнамерява да разработи италианско космическо летище, от което да могат да излетят бъдещи полети.

„От Ренесанса до съвременната космическа наука, Италия винаги е била естествен дом на велики новатори и проницателни идеи, които са оформили човешкото преживяване“, се казва в изявление на основателя на Virgin Group, Ричард Брансън.

„Вярвам, че италианската визия, която доведе до това сътрудничество с нашите космически корабни компании, ще даде реален тласък, докато се стремим да отворим Космоса в полза на живота на Земята“.

Virgin Galactic заяви, че целта на партньорството е да има място за излитане на космически кораби, разположено в бъдещия космодрум Grottaglie Spaceport, който ще служи както за обществени усилия, като проектите на италианската космическа агенция, така и за частни търговски полети.

Virgin Galactic тества своя космически кораб VSS Unity през последните няколко месеца, провеждайки един тестови полет през април и друг през май. Брансън заяви наскоро, че собственото му пътуване до космоса вероятно е „на няколко месеца, а не години“ и че вече се подготвя в програма за космоонавти.

„Това партньорство може да позволи на Virgin Galactic да изпрати първият човек в историята в космоса от италианска земя – и всъщност изобщо от всяка европейска територия“, каза Брансън.

„Заедно ще помогнем да разширим възможностите за наука, индустрия и милионите хора, които мечтаят да преживеят пространство за себе си“.

Трите компании не споделят график за развитието на космодрума и не казват кога ще се предлагат полети.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари