Electrify America, която е част от немската Volkswagen съобщи за плановете си да инвестира $300 милиона в единна мрежа от 450 зареждащи станции за електромобили.

Мрежата от 450 зареждащи станции ще обхване 11 мегаполиса, както и трасетата с висока интензивност в 39 щата на Америка. Не всички станции ще бъдат базови – 240 от тях ще предлагат мощности от 150 киловата и 320 киловата. Те ще могат да осигурят бързо зареждане на електромобилите в рамките на 15-20 минути.

Тази инвестиция е част от сумата в размер на $2 милиарда, която Volkswagen възнамерява да даде за изграждането на мощна инфраструктура за електрическия транспорт.

През месец ноември миналата година германският концерн заяви, че прекратява продажбите на дизелови автомобили в САЩ, а към 2020 година ще се откаже и от продажбите на малолитражните дизелови двигатели и ще премине към хибриди и електрически автомобили. Отказът от дизела и грандиозните планове по електрифицирането са свързани с дизелгейта, който струваше на Volkswagen глоби в размер на над $15 милиарда.

Да си припомним, че през 2015 година американската агенция по охрана на околната среда разкри, че софтуерът на дизеловите автомобили на Volkswagen е настроен по такъв начин, че засича кога се извършват измервания за изхвърляне на вредни вещества и преминава в безопасен режим. Оказа се, че при реална експлоатация се изхвърлят 40 пъти повече вредни вещества.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
4 Автори на коментарите
DaveАлексхахСветльо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Светльо
Светльо

Не е истина следващите 10-20 години как тока ще скочи неколкократно като цена.

Алекс
Алекс

Слабо вероятно. Все повече независими източници на електричество означава че всеки се стреми да докара цената на най ефективния такъв. С развитието на системите за генериране от възобновяеми източници все повече ще пада цената (нищо не казвам за България).

хах
хах

И ако някоя държава не ги натисне за унифициране на зарядните станции съвсем скоро ще сме свидетели на паркинги с по 20-30 зарядни за 30 различни марки ел. автомобили . Бамааму. Бензиновите няма да има къде да паркират .

Dave
Dave

А дано