Electrify America, която е част от немската Volkswagen съобщи за плановете си да инвестира $300 милиона в единна мрежа от 450 зареждащи станции за електромобили.

Мрежата от 450 зареждащи станции ще обхване 11 мегаполиса, както и трасетата с висока интензивност в 39 щата на Америка. Не всички станции ще бъдат базови – 240 от тях ще предлагат мощности от 150 киловата и 320 киловата. Те ще могат да осигурят бързо зареждане на електромобилите в рамките на 15-20 минути.

Тази инвестиция е част от сумата в размер на $2 милиарда, която Volkswagen възнамерява да даде за изграждането на мощна инфраструктура за електрическия транспорт.

През месец ноември миналата година германският концерн заяви, че прекратява продажбите на дизелови автомобили в САЩ, а към 2020 година ще се откаже и от продажбите на малолитражните дизелови двигатели и ще премине към хибриди и електрически автомобили. Отказът от дизела и грандиозните планове по електрифицирането са свързани с дизелгейта, който струваше на Volkswagen глоби в размер на над $15 милиарда.

Да си припомним, че през 2015 година американската агенция по охрана на околната среда разкри, че софтуерът на дизеловите автомобили на Volkswagen е настроен по такъв начин, че засича кога се извършват измервания за изхвърляне на вредни вещества и преминава в безопасен режим. Оказа се, че при реална експлоатация се изхвърлят 40 пъти повече вредни вещества.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Volkswagen инвестира $300 милиона в американската мрежа за зареждане на електромобили"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка