WikiLeaks ще съобщи на технологичните гиганти уязвимостите използвани от ЦРУ, но при определени условия

0
735

Преди да получат достъп до следващата порция документи и експлойти на ЦРУ, компаниите трябва да изпълнят редица условия.

WikiLeaks ще предаде на технологичните компании взетата от ЦРУ информация за уязвимостите в техните програмни продукти, но само при определени условия. Основателят на портала Джулиан Асанж изпрати имейли до компаниите, според които те трябва да изпълнят редица изисквания преди да получат достъп до следващия пакет документи на ЦРУ.

Да си припомним, че миналия месец, в рамките на проекта Vault 7 сайтът WikiLeaks започна да публикува голям обем изтекли от ЦРУ данни, хвърлящи светлина върху хакерските възможности на специалните служби. Първата серия документи бе наречена Year Zero и съдържаше 8 761 документа. WikiLeaks публикува експлойти и вредоносен софтуер за хакване на популярни програми на Samsung, Apple, Google и Microsoft.

Въпреки предупрежденията на Белия дом за възможни опасни последствия, Асанж обеща да покаже на технологичните гиганти уязвимостите в техния софтуер, използвани от ЦРУ.

Засега не се знае, какви точно са тези условия. Според уеб-портала Motherboard, едно от тях е 90-дневно изчакване за представяне на обновяване за открита уязвимост. Тоест, производителите имат само 3 месеца да представят ъпдейти за своя софтуер, след което информацията за уязвимостите ще бъде публикувана в свободен вид.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за