Windows 11 няма да може да стартира всички Android приложения

13
1730

Едно от най-важните нововъведения в Windows 11 е възможността за инсталирането и стартирането на Android приложения. Тази характерна особеност на новата операционна система на Microsoft бе възприета положително от почти всички потребители, но не бе съвсем ясно по какъв начин софтуерният гигант ще реализира тази възможност. Оказа се, че Windows 11 далеч няма да може да стартира всички Android приложения.

За стартирането на Android приложенията в ОС Windows 11 се използва технологията Intel Bridge и едноименния компилатор. Microsoft специално подчерта, че тази технология ще поддържа не само процесорите на Intel, но и CPU на AMD и ARM чиповете. Но сега стана ясно, че ще се поддържат единствено мобилните програми, които съответстват на следните критерии:

  • Windows 11 няма да поддържа приложенията, работата на които зависи от онлайн услугите на Google. Това са абсолютно всички мобилни приложения на интернет гиганта
  • За достъп в Microsoft Store, разработчиците на Android приложенията, които възнамеряват да качат в Amazon Appstore,трябва да са оптимизирани по специален начин. По-късно Amazon ще съобщи всички подробности
  • В началото потребителите на Windows 11 ще имат достъп до доста ограничен брой приложения в Amazon Appstore

Остават още много въпроси относно поддръжката на Android приложенията в ОС Windows 11. Много потребители се питат дали ще има възможност за инсталиране на Android приложенията без Microsoft Store.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари