9.8 C
София

Американски съд позволи на Apple да спрат вноса на Samsung Galaxy Tab

Най-четени

Apple спечелиха най-голямата битка досега в патентната си война срещу Samsung. Късно вчера американски съд даде разрешение на компанията да спре вноса на таблета Galaxy Tab в Съединените щати. Става въпрос за модела Galaxy Tab 10.1. Другият модел от същата серия – Galaxy Tab 2 10.1 – не е засегнат. Той се продава в Щатите от миналия месец.

Съдията взела това решение – Луси Ко – заяви, че правото на Samsung да се конкурират с останалите компании не им дава правомощието да го правят, „заливайки пазара с продукти, които нарушават патентни права“. Според съда загубите за Apple при наличието на Galaxy Tab 10.1 на американския пазар биха били по-големи от тези на Samsung при неналичието му – този извод е накарал съда да реши в полза на Apple.

Тук трябва да отбележим, че решението на съда не е окончателно, тоест Samsung имат правото да го обжалват. Въпреки това, анализаторите са на мнение, че Apple ще успеят да изпълнят мисията си да забранят продажбата на таблета главно благодарение на подкрепата на съда. Въпросната съдия Луси Ко е взела гореспоменатото решение преди съдебното дело, което беше насрочено за този петък. Интересно е, че през декември именно тя отказа на Apple да забранят продажбите на Galaxy Tab 10.1.

Решението на американския съд ще влезе в сила веднага след като Apple платят $2,6 милиона. Тези пари са вид гаранция за Samsung в случай, че по-късно решението на съда бъде отменено.

Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини