Публикуван в края на миналата седмица доклад от страна на Белия дом обръща внимание на използваната енергия за добив на криптоактиви, като етер и биткойн, предава SiliconAngle. Официалните власти в САЩ призовават индустрията да започнат да използват по-устойчиви решения в това отношение.

Докладът идва след официално искане за това от страна на американския президент Джоузеф Байдън. През март тази година Байдън нареди на комисията по науки и технологии към Белия дом с участието на Министерството на енергетиката на САЩ и Агенцията по опазване на околната среда на страната да проучат ефектите на добива на крипто върху околната среда. Докладът посочва, че САЩ търсят начин да бъдат намалени вредните емисии с 50-52 процента до 2030. Това включва постигането на икономика с нулеви нетни емисии и електрическа система до 2050, която не замърсява средата до 2035. Освен това, докладът препоръчва Агенцията за опазване на околната среда, заедно с други правителствени институции да осигурят техническа помощ и инициативи за разработката на отговорен дизайн и разработка, както и използване на екологично отговорни технологии за добив на криптоактиви.

Ако въпросните инициативи не помогнат за постигане на целите, то тогава се препоръчва Конгресът на САЩ да излезе с проектозакон, който да ограничи или елиминира използването на енергийно интензивни proof-of-work валидационни механизми, които се използват за осигуряването на блокчейните, като този на биткойн.

Медията припомня, че през юни нюйоркският сенат прокара законопроект, който блокира proof-of-work добива на крипто в щата, цитирайки негативните екологични ефекти от процеса. Градските управници наложиха двугодишен мораториум върху извършването на дейността и издаването или подновяването на лицензи за това. Въпросният законопроект се очаква да бъде подписан скоро от губернатора на Ню Йорк Кати Хочул.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари