fbpx
10 C
София

Белият дом обяви широколентовия интернет достъп за необходимост

Най-четени

Иво Цеков
Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Широколентовият интернет достъп вече не е лукс, а необходимост – това е основното послание на нов доклад, създаден по искане на Белия дом.

Формулировката е на т.нар. Broadband Opportunity Council, който наскоро получи задача от президента Обама да потърси решение на проблемите с широколентовия интернет достъп, от които все още страдат милиони американци.

При изготвянето на доклада в продължение на пет месеца са били анализирани всички федерални програми, които предлагат някаква форма на поддръжка за този тип интернет достъп.

„Тенденцията е широколентовият интернет достъп все по-категорично да се превръща от луксозна и допълнителна екстра в основна услуга, която се нарежда до електричеството, водоснабдяването и канализацията като инфраструктура от особена важност за населението„, се казва в доклада.

В 40-страничния документ пише още, че към момента 84 процента от американците са онлайн, докато преди 5 години в мрежата редовно са влизали 76 процента от населението. 98 процента пък е покритието на 4G мобилната връзка.

Въпреки това, посочва докладът, проблеми като финансовите възможности, географията, образованието и някои демографски фактори се превръщат в бариера за около 25 процента от населението, което все още няма широколентов интернет достъп в домовете си. Около 51 милиона американци все още не могат да си купят широколентов жичен достъп със скорост поне 25 Mbps.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини