Български хакери продават услугите си в свой онлайн магазин

15
4355

Български „хакери“, живеещи извън пределите на страната, продават услугите си онлайн, съобщи Монитор. Хакерите използват сайта www.hakerskiuslugi.com, на който се рекламират като единственото място в България, през което всеки може да наеме анонимно професионалист.

„Ние можем да открием всеки по всяко време. Ние можем да направим невъзможното за вас възможно!“

Това гласи рекламата в сайта. Интересна подробност е, че сайта предлага услугите си само за България Проверка показва, че домейнът за хакерския портал е регистриран на чужд сървър съвсем скоро, на 20 юни тази година, но не става ясен реалният собственик заради въведения миналата година еврорегламент за защита на личните данни.

Сред услугите, предлагани от хакерите е пробив на профил във Facebook, като цените варират между 300 и 500 лв. Предлага се достъп и до лична кореспонденция и хакване на Viber, Instagram, Telegram или WhatsAPP.

Нещата стават още по-интересни, защото хакерите предлагат и разпечатки на разговорите на номера от трите мобилни оператора срещу 500 лв. При това включващи и локация на потребителите. Но не е само това. Шокиращото портфолио на хакерите се допълва от възможност за DDos атаки срещу сайтове, които не ви харесват и дори изтриване на материали от търсачката на Google.

Хакерите искат заплащане в биткойни, или с паричен превод през Изипей, а към клиентите има жест – могат да платят половината сума преди работата да бъде започната, а остатъка, след като всичко е свършено както трябва.

А ето какво послание остават хакерите на сайта си:

Ние не се намираме в България, но това не пречи да извършваме качествено и гарантирано услугите, които ни поръчват.

Голяма част от запитванията за влизане в „тъмната част” на интернет е за начин за хакване на сайтове – 36% и за получаване на пароли на електронни пощи – 32%. Сред най-предлаганите услуги са хакване на профили в социалните мрежи – 33% и хакване на електронни пощи – отново 33%.

Анализаторите свързват тези резултати с желанието на хората да получат достъп до кореспонденцията на други лица.

Наемането на хакери е възможно и в България. Сайт за хакерски услуги позволява на заинтересованите да намерят компетентни изпълнители на специфични задачи в ИТ сферата. Наема се професионален хакер за конкретна задача.

Създаването на този сайт е с идеята, наемането на такъв вид специалисти да не бъде сложно. Разбира се наемането на хакери може да бъде не само за кибер-шпионаж или взлом на корпоративни мрежи. Такава услуга например може да се ползва, за да проверите верността на половинката си, като получите достъп до нейните/неговите акаунти в социалните мрежи или електронни пощи. Или пък да си наемете специалист, който да възстанови изгубен достъп до изгубен ваш акаунт.

Въпреки че сайтът вече придоби популярност, публикуваме материал за него единствено с информационна цел. Предлаганите услуги, в не малка част са доста съмнителни, няма доказателства, че целият сайт дори не е шега. Така че в никакъв случай не ви препоръчваме да изпробвате да поръчате. Въпрос на време е да разберем и какво мислят по въпроса от ГДБОП – компютърни престъпления.

Абонирай се
Извести ме за
guest
15 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
RMM
RMM
2 години

Ако им дам празна банкова сметка могат ли да ми я напълнят с 2-3 милиона $? Плащам половината на това.

GFL
GFL
Отговор на  RMM
2 години

Ако могат, защо ще пълнят твоята?

Todor
Todor
2 години

хакерскиуслуги.цом #hackteam … сайт, пълен с правописни и пунктуационни грешки. Наистина ли някой вярва в тая бутафория?

bore_perniko
bore_perniko
Отговор на  Todor
2 години

Преди време отворих сайта им, където имаше дори вариант за следене на смартфони и т.н. Та въпроса е, кой нормален човек ще позволи да го следят с приложение, което трябва да си качи на телефона и да позволи цялото това нещо. Това не е хакер, това е глупак.
Другото, което гледах е безбожни цени за пълни глупости… „Разбиване на abv.bg i Gmail“ А това е директно копирано от сайта им. Безбожни твари биха си поръчали тяхна услуга…

Големи хакери, но не виждам защо ако са толкова големи ги има и в OLX 😀

Ivan
Ivan
2 години

Още като прочетох, че могат да хакнат вайбър и телеграм и да извадят чатовете ми стана ясно, че тея са пълни измамници!

Георги Илиев
Георги Илиев(@saentist)
Отговор на  Ivan
2 години

Viber се хоства при мобилните ни оператори, не е кой знае каква мъка да пропее.

mikgigs
mikgigs
2 години

Значи, ако бопаджиите им дадат 300 лева, ще хакнат телеграма на TAD Group? 🙂 апропо, тази снимка на нинджа в каква връзка е?

балъците край нямат
балъците край нямат
2 години

Кажете им какво искате, преведете им половината сума в биткойни и после… чакайте от умрял писмо 😀

azzz
azzz
2 години

След рекламите на пиратски ключове за софтуер – сега и това????
Хм, обмислям съвсем скоро да ви бутна в blacklist-a…

Todor
Todor
2 години

Тая „новина“ виси цял ден в голямото каре на страницата. Калдата май търсят шаранчета за анонумните си приятелчта от #hackteam.

Ту1
Ту1
2 години

Хубав сайт, с полезни услуги.
Където има търсене, ще има и предлагане (пазарен принцип).

ллл
ллл
2 години

kaldata се превърна в много жълт сайт.

Долу тоталитарните диктатури
Долу тоталитарните диктатури
2 години

Да се арестуват както е в нормалните държави! Кога ще станем и ние нормална държава?

Арести за хората вършещи криминални деяния!