fbpx
0 C
София

Вече можем да инсталираме официално Android приложения на Windows 11 без връзка със смартфона

Най-четени

Windows 11, най-новата настолна операционна система на Microsoft, най-сетне започна да предлага официално една от най-дългоочакваните си функции, а именно официалната възможност да се изтеглят Android приложения в настолната среда, както става ясно от официално изявление на компанията. За начало функцията ще е налична първо на територията на САЩ, като достъпа до Android приложенията ще се осъществява посредством Amazon Appstore.

За да могат да се възползват потребителите от тази нова функционалност, техните конфигурации ще трябва да отговарят на някои минимални хардуерни изисквания, които не са най-ниските. За да работи функцията, машините на потребителите трябва да разполагат с поне 8GB RAM памет, да имат SSD устройство за съхранение и да използват процесор, който е съвместим.

Ако отговаряте на всички тези условия и използвате като регион на операционната си система САЩ, то можете да се възползвате от функцията по следния начин:

  1. Отворете Microsoft Store, като са уверите, че използвате най-актуалната версия.
  2. Потърсете любимите си мобилни приложения или игри
  3. Изтеглете ги чрез Amazon Appstore.

Към момента каталога на Amazon Appstore все още се намира във фаза на предварителен преглед, като потребителите имат възможността да инсталират повече от 1000 приложения, включително и приложенията Audible и Kindle, както става ясно от информацията на Microsoft qкакто и нова категория мобилни приложения и игри в партньорство с Intel.

„Тези приложения вече се усещат като част от еко системата на Windows, те могат да се интегрират напълно естествено и гладко с операционната система“, каза в изявление Панос Панай, главен продуктов директор на Microsoft.

Заедно с новата версия на Amazon Appstore за предварителен преглед, Microsoft въвежда и подобрения в лентата на задачите в последната версия на операционната си система. Подобрената лента на задачите добавя възможност за споделяне на прозорци от отворени приложения, прогнози за времето, часовник на втори монитор и функции за контрол и заглушаване на звука, чиято идея е да се превърнат в полезна за потребителите опция за видео обаждания. Потребителите могат също така да изследват преработени версии на Media Player и Notepad.

Microsoft въвежда пълните функционалности на Windows 11 на отделни етапи, като различните такива включват различни функционалности за различните региони и потребители. Отделно компанията казва, че Windows 10 ще остане актуална и поддържана операционна система през следващите няколко години, така че потребителите могат да продължат да го използват. Последните също имат опция да стартират Android приложения на компютъра си, ако разполагат със смартфон от линията Samsung Galaxy. Тази функционалност е по-скоро експериментална и любителска, но въпреки това дава своите предимства и възможности.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини