Вижте алтернативната дийп фейк коледна реч на кралица Елизабет II, която излъчиха по телевизията

1
2028

Фалшива Кралица Елизабет танцува на телевизионните екрани във Великобритания. Това беше част от дийп фейк (deep fake) реч, излъчена от Channel 4. Истинската кралица изнася специална реч на всяка Коледа. Този път тя беше последвана от дигитално-създадена фалшив Кралица, озвучена от актьор.

Идеята на това е да се предупредят хората, че с развитието на технологиите, възможността да бъдем подведени и манипулирани става все по-голяма.

Ето какво казва Кралицата във видеото, което може да видите най-отгоре

Близо 70 години спазвам традицията да говоря с вас на Коледа. Но по BBC не винаги съм имала възможността да говоря по просто и от сърце. Заради това съм благодарна на Channel 4 за възможността да кажа каквото поискам, без някой да слага думи в устата ми. Ако има тема на днешното ми съобщение, тя е доверието. Доверието в това, което е истинско и това, което не е.

 

2020-та беше предизвикателна за всички нас. Година, в която повечето от вас, благодарение на недостига на тоалетна хартия, най-накрая разбраха какво е да имаш затруднение на трона. Едно от нещата, които поддържаха много от нас, са нашите семейства. Заради това съм натъжена от напускането на Хари и Меган. Малко са нещата, които са по-болезнени  от това някой да ти каже, че предпочита компанията на канадци пред твоята. Но поне все още имам моят обичан Андрю наблизо. Изглежда крайно невероятно той да се запъти към САЩ скоро.

 

2020-та беше и година на героите. Нашите смели медицински работници, много от които бяха принудени да поемат невероятни рискове. Като например да лекуват Борис Джонсън, знаейки, че във всеки момент, в следствие на което могат също да се окажат бременни.

 

Както често се случва, технологиите помогнаха да се изправим срещу тазгодишните предизвикателства. Както много от вас, когато със съпруга ми не се отдавахме на „Netflix и Фил“, както обичам да го наричам, усъвършенствах моите движения за TikTok. Всъщност има нещо, което ще се радвам да споделя с всички вас. Филип стриктно ми е заповядал да не го правя, но тъй като той се е отплеснал по Сам вкъщи 2…

Започва да танцува

Ако това не ме вкара в Strictly (танцово предаване), не знам какво ще. Толкова много от нашия свят се предава през екраните, което ме навежда обратно на въпроса с доверието. Дали това, което виждаме и чуваме винаги е такова, каквото изглежда. От името на моя милост, вашата Кралица, и всички от Channel 4, вярвам, че ще прекарате една от най-честитите Коледи.

След няколко бъга в картината се показва жената, която всъщност изпълнява речта и е основата, върху която този дийп фейк образ е изграден


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари