Специалистът бе осъден на лишаване от свобода за 12 месеца и 1 ден.

Американски съд издаде на 42-годишния инженер Адам Фланеган (Adam Flanagan) присъда от малко над една година за хакването на компютърната система за дистанционно отчитане показанията на водомерите, собственост на неговия работодател. Съдът реши, че Фланеган трябва да лежи в затвора точно 12 месеца и 1 ден.

Мъжът бе задържан на 22-ри ноември 2016 година, а след един ден бе арестуван. На 7-ми март тази година Фланеган се призна за виновен в незаконен достъп до защитена компютърна система и в нанасянето на ущърб на своя работодател.

Според информацията от министерството на правосъдието на САЩ, Адам Фланеган е бил служител на компания, специализирана в производството на оборудване за отдалечено засичане показанията на водомери. След като Фланеган е бил уволнен от компанията, той е хакнал компютърната система на своя бивш работодател и е сринал дистанционното отчитане на водомерите.

В резултат от това, на местните ВиК служби се наложило ръчно да отчитат показанията на водомерите, а бившият работодател на обидения специалист е изразходвал значително време за откриването на проблема и за търсене на начин за неговото решаване.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари