fbpx
-3.8 C
София

Джулиан Асандж с кандидатура за сенатор в Австралия

Най-четени

Джулиан Асандж – основателят на един от най-скандалните уебсайтове в историята Wikileaks – ще се кандидатира за сенатор в австралийския щат Виктория. Така поне твърдят медиите в страната. Кандидатурата на Асандж е била вписана в Австралийската изборна комисия този понеделник. Понеже журналистът не е присъствал, документите му са били предадени от баща му Джон Шиптън.

Роденият в Австралия Асандж в момента се подвизава в Лондон, където получи политическо убежище от еквадорското посолство. Благодарение на този жест, в момента той е в безопасност от шведските и американските власти, които го издирват по обвинения в сексуален тормоз. Миналата година Асандж се съгласи да бъде разпитан от шведските власти само ако му гарантират, че няма да го екстрадират в Щатите.

Асандж кандидатства за сенатор от името на партията Wikileaks, която понастоящем има 10-членен съвет, но още не се е регистрирала официално в Австралийската изборна комисия. Според запознати, Асандж няма да е единственият член на партията, който ще се пробва за място в сената. Ако спечели мястото, журналистът по всяка вероятност ще остави на поста си на свой заместник, докато не бъде върнат в Австралия, за да излежи присъдата си.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини