21.3 C
София

ЕС заплаши Facebook със санкции, ако не изпълни изискванията на директивата GDPR

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова заяви, че социалната мрежа Facebook има време само до края на тази година да изпълни условията на новия регламент за защита на личните данни.

Търпението ми е на изчерпване. Facebook обеща към месец декември да изпълни всички условия на новия регламент и да промени съответните онлайн услуги, които заблуждават потребителите. Не желая непрекъснато да водя преговори“ – каза Йоурова.

Йоурова обеща незабавни действия, ако най-голямата в света социална мрежа не спази сроковете.

Еврокомисарят специално обърна внимание на това, че Facebook си оставя правото на използване на потребителската информация, дори и след нейното формално премахване. Това е в разрез с нормативите на ЕС за защита на личните данни. Освен това социалната мрежа трябва пределно ясно да обясни на своите потребители, от какво печели парите си.

Малцина знаят, че Facebook предоставя данните на трети лица. Не е много известно и че социалната мрежа притежава авторските права на всяка снимка, изображение и пост, публикувани в нея“ – съобщи Йоурова в своя Twitter акаунт.

Да си припомним, че на 25 май влезе в сила Общия регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation, GDPR).

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини