Ураганът Мария доведе до сериозни разрушения на територията на Пуерто Рико и в същото време островът в карибско море стана пристанище за американските криптоинвеститори.

The New York Times съобщи, че предприемачите спечелили милиарди долари от криптоманията, са решили да построят в Пуерто Рико крипторай – със своя банка, летище и бизнес инкубатор, но без данъци и без жестоката регулация на криптовалутите.

Десетки американски предприемачи от блокчейн индустрията мигрират в Пуерто Рико след около два месеца, откакто ураганът Мария стана причина за колосални разрушения и принуди властите да търсят нови начини за възраждане на икономиката. Поради постоянните прекъсвания на електричеството, островът не е подходящ за добив на криптовалута. Но за развитие на криптовалутния бизнес са налице всички условия.

През зимата, десетки американски предприемачи от сферата на блокчейн-разработките продадоха своите автомобили и домовете си в Калифорния и се отправиха към този остров в Карибско море, за да създадат нова „държава в държавата“ по свои правила.

The New York Times допълва, че инвеститорите са привлечени не само от възможността да възстановят инфраструктурата на острова, но и да създадат свой „крипторай“. Много от тях искат да избегнат твърде големите данъци. Хората на територията на крипторая автоматично се освобождават от федералния индивидуален подоходен данък и от данъка върху прираста на капитала. Може да се плаща данък върху бизнеса, при много изгодни условия. При това, хората запазват американското гражданство.

Властите са открити към криптобизнеса и дори подготвят нова рекламна кампания за привличане на експерти по блокчейн и криптовалута със слоган „Paradise Performs„.

Хората спечелили милиарди от биткойни и други криптовалути директно наричат Пуерто Рико „рай“. На територията на острова тези хора искат да построят своя криптоутопия с име Сол. Новият град ще се базира на блокчейн и в него ще се използват единствено цифрови пари. Вече са избрани местата за пристанище и летище, скоро ще започне работа първата криптобанка.

Повечето криптоинвеститори избират историческия район Стария Сан Хуан, като централна база е хотелът Monastery, който не е много засегнат от урагана. Сред пристигналите са основателят на CNET и на блокчейн компанията Videocoin Холси Майнър, директорът на Bitcoin Foundation Брок Пиърс, създателят на блокчейн услугата Lottery.com Мат Клеменсън и техническият директор на Blockchain Industries Брайън Ларкин, който спечели $2 милиарда от криптовалутите.

Повечето от тези богати хора считат, че американските власти задушават криптоикономиката. А Пуерто Рико дава възможност не само за освобождаване от оковите на регулациите и данъците, но и всички условия за създаването на една нова криптовалута.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари