Университетът „Карнеги Мелън“ обяви, че ще предложи бакалавърска степен по изкуствен интелект. Колежът твърди, че степента ще бъде първата по рода си в Съединените щати. Първите курсове за степен „бакалавър“ ще бъдат заложени от тази есен.
Основан в Питсбърг, „Карнеги Мелън“ е историческа институция в кръговете на AI изследванията, централна фигура в развитието на автономни автомобили и исторически ръководена от хора като Хърбърт Саймън и Алън Нюъл, създатели на някои от най-ранните форми на AI.

Проучване на US News и World Report, публикувано през март, обяви, че „Карнеги Мелън“ е най-добрият компютърни колеж в САЩ за изкуствен интелект, следван от Масачузетския технологичен институт (МИТ), университета в Станфорд и Калифорнийския университет в Бъркли.

В момента „Карнеги Мелън“ предлага близо дузина курсове, свързани с AI, казва проф. Рийд Симънс, който ще ръководи новата програма, а други ще бъдат добавени, когато програмата на обучение се разрастне.

Програмата по AI в Carnegie Mellon ще се съсредоточи върху преподаването на фундаменталните знания, подкрепящи AI. Успоредно с това, популярни формати с отворен код като TensorFlow, която бе изтеглена повече от 13 милиона пъти, ще бъдат предложени на студентите за използване при завършване на проектите.

Курсовете ще включват математика, статистика и компютърни науки, както и машинно обучение, изчислително моделиране и това как работят нервните мрежи.

„Ние не обучаваме тези студенти просто да използват инструменти, ние ги обучаваме да разберат науката достатъчно, за да могат да изградят самите инструменти“, казва Симънс. „Основният акцент на курса е да разберем как работи това, така че да могат да изградят следващия TensorFlow, а не просто да го използват.“

Курсът ще бъде ограничен до не повече от 100 студенти от втора, трета и четвърта година или около 30 до 35 нови студенти всяка година. AI ще бъде третата бакалавърска степен, предлагана от Училището по компютърни науки в университета. Програмата ще работи и с други училища в университета, които се съсредоточават върху инженерни или социални науки, за да предоставят на студентите интердисциплинарно образование.

Проектите и възможностите за самостоятелно обучение ще позволят на студентите да прилагат изкуствен интелект за подобряване на света в области като здравеопазване, транспорт и образование.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари