fbpx
1.8 C
София

Starlink вече работи на територията на Индия и SpaceX възнамерява да абонира 200 хиляди потребители

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

SpaceX регистрира в Индия своя стопроцентова дъщерна компания, която ще се използва за предоставяне на сателитния интернет Starlink на местния пазар за телекомуникационни услуги. Компанията подаде заявка за получаване на лиценз, който ще даде възможност до края на 2022 година към Starlink да бъдат включени 200 хиляди потребителски терминала. Ако инициативата бъде одобрена, то Индия ще стане най-големият пазар за SpaceX с най-голям брой потребители на сателитния интернет. Според официалните данни, към месец август Starlink има 100 хиляди абоната от 14 държави.

Starlink ще работи в Индия под бранда Starlink Satellite Communications Private Limited, като ръководител на тази дъщерна компания е Санджай Бхаргава – един от бившите топ-мениджъри на платежната платформа PayPal. Той заяви, че Starlink е готова да работи съвместно с местните мобилни оператори и с разработчиците на нови телекомуникационни системи.

С излизането на индийския пазар Starlink потвърждава обявената преди време бизнес-стратегия – да не се конкурира с водещите мобилни оператори, а да осигурява качествена интернет връзка на селските местности и регионите, в които няма стабилен интернет. Значителна част от територията на Индия попада именно в тази категория. Според информацията на Speedtest, през третото тримесечие на тази година средната скорост на сваляне на данни в Индия е достигнала 12,07 Mb/s, което е доста по-ниско от световния показател от 35,26 Mb/s., но с извеждането на още сателити  в орбита тази скорост рязко ще нарасне.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини