fbpx
-0.3 C
София

Към края на века Facebook ще се превърне във виртуално гробище

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Във връзка с последните анализи относно Facebook, към края на този век социалната мрежа ще се превърне в най-голямото в света виртуално гробище, пише онлайн порталът Daily Mail.

При смърт, Facebook не премахва автоматично мъртвите потребители, а това ще доведе до факта, че те ще станат повече, отколкото живите. Експертите също така са стигнали до извода, че ръстът на броя на потребителите на социалната мрежа скоро ще се забави значително.

Според изчисленията на учените, до 2098 г. броят на страниците на починалите потребители ще надмине броят на живите хора, съобщават от сайта. Проблемът е в това, че администрацията на Facebook не изтрива от социалната мрежа страницата на потребителя в случай на неговата смърт. Изследователите предполагат, че в бъдеще позицията на компанията по този въпрос едва ли ще се промени. Представители на Facebook отказват да коментират изявленията на учените.

Подобна политика на администрацията на Facebook предизвиква постоянна вълна от възмущения от страна на роднини и приятели на починалите хора, които освен всичко друго, продължават да получават известия от тях.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Aycan Ahmedov
Aycan Ahmedov
5 години

Профил неактивен от 10г. примерно ще се изтрие или все ще измислят нещо все пак 22 век

* СТЕФАН *
* СТЕФАН *
5 години

Към 1 Agentpat™
Сега вече ще си знаеш. тези от този фейсбърлок и от този форум, всичко знаят а и всичко могат! Довери им се! Не става въпрос за статията , а за ползвателите.

Agentpat™
Agentpat™
5 години

И тук възниква въпросът: откъде във facebook могат да знаят, че даден потребител е починал?

Нови ревюта

Подобни новини