Марк Зукърбърг поддържа глобализацията

0
51

Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг заяви пред репортери на BBC, че подкрепя глобализацията, въпреки че много се изостава от границите на световните процеси за развитие. Общото взаиморазбиране пречи за разпространението на фалшивите новини, полярността на мненията и информационната изолация.

Според Зукърбърг, когато се стартира Facebook мисията за обединение на света е била по-очевидна и не толкова противоречива. Това, че светът трябва да стане по-единен е посочено по подразбиране, но вече се проявяват все повече противоречия, задълбочаващи проблема.

Според Зукърбърг, трябва да се действа и да се създаде социална инфраструктура, която ще допринесе за интеграцията и унифицирането на различните процеси. Това ще доведе до постигането на глобализацията и светът ще стане по-взаимосвързан.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари