fbpx
-0.4 C
София

Мичиган обособява 65 километра от главен път за тестване на самоуправляващи се коли

Най-четени

Щатът Мичиган планира да работи с финансиран от Google стартът по преoбразуване на част от магистрала в рай на самоуправляващите се коли. Cavnue (от думата за авеню на английски език) е ново подразделение на Sidewalk Infrastructure Partners, собственост на Alphabet. То е спечелило обществената поръчка за проекта.

Лабораторните експерименти на компанията в областта ще бъдат материализирани на въпросната отсечка до две години

Няколко големи производители на коли и разработчици на технологии за самоуправление участват като съветници. Не става ясно колко пари ще бъдат инвестирани, предават от Business Insider.

В Калифорния от години се тестват автономни превозни средства, а и в някои други щати. Waymo дори пусна услуга за автономни таксита в Аризона, чрез приложението Lyft. Това обаче е първият път, в който публична инфраструктура ще бъде специално предназначена за превозните средства без шофьор.

Има цел и за бъдещо обособяване на експресна бус лента за натоварения участък между Ан Арбър и Детройт

Това ще е голямо разтоварване за обществения транспорт. От Cavnue обясняват, че ще организират автономна транспортна услуга, която може да предложи по-голяма безопасност, пропускателна способност и ефективност на системно ниво, в сравнение с конвенционалните превозни средства и транзитни услуги.

Това също е интересна идея, защото много хора говорят и опитват да работят в тази посока. За сега обаче никой не е предложил по-ефективен вариант от настоящия публичен транспорт.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини