Деветият албум на исландската певица, композитор и актриса Бьорк излиза на 24 ноември. Навярно мнозина възнамеряват да си го закупят от iTunes или другите многобройни музикални услуги или да намерят CD. Но не, новият албум ще се продава единствено за криптовалута.

Съвместно с британската блокчейн система Blockpool, Бьорк предлага албумът да бъде закупен чрез една следните четири цифрови валути по избор: Bitcoin, Litecoin, Dashcoin и Audiocoin.

А всички, които са направили предварителни поръчки за новия албум чрез уеб-сайта на певицата или на страницата Bjork One Little Indian, ще получат подарък по сто монети Audiocoin, които са една неголяма, но прилична сума. Те ще се прехвърлят на специално създадения за всеки клиент електронен портфейл, след което техният притежател може свободно да ги обменя по курса за деня.

По този начин Blockpool и Бьорк възнамеряват не само да спечелят цифрови пари, но и да възнаградят феновете си и да ги превърнат от обикновени слушатели в нови потребители на криптовалута. Предполага се, че с подарените цифрови монети ще могат да бъдат закупувани традиционни CD, албуми и други.

Бьорк е известна със стремежа си да бъде в крак с времето и с новите технологии. Неотдавна тя засне клип към една от своите песни, изцяло във виртуалната реалност.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари