12.8 C
София

Отвориха втория в САЩ магазин за 3D принтери

Най-четени

3D принтерите се превръщат във все по-често срещано явление, но все още броят на местата, от които можем да се сдобием с такъв, се броят на пръстите на едната ръка. Доскоро за единствен в САЩ (и вероятно в света) се смяташе магазинът MakerBot, който отвори врати на 20 септември в Ню Йорк. Само три дни след това обаче друг такъв магазин бе открит и в Пасадена, щата Калифорния.

Магазинът бе отворен на 23 септември, в 2 часа следобед в този сравнително голям южнокалифорнийски град. Името му е Deezmaker. Изборът на локация не е случаен. На 20 минути пеша от магазина се намира Калифорнийският технологичен институт, а на 15 минути с кола – лаборатория на NASA. И от двете места вероятно ще се стекат потенциални купувачи на 3D принтери.

Един от принтерите, които ще се продават в магазина, е Bukobot, който може да е познат на потребителите на сайта Kickstarter. Bukobot струва $600 и е дело на Диего Поркуерас, който, както можете да се досетите, е и шефът на Deezmaker. Освен Bukobot обаче в магазина ще се продават и модели на други компании.

Поне още месец обаче никой няма да може да си купи Bukobot или някой от другите принтери, които ще се продават в Deezmaker. Причината е, че Поркуерас първо трябва да изпълни поръчките на всички онези потребители на Kickstarter, които са заявили принтера още преди месеци.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини