fbpx
-6.2 C
София

Плътността на енергията в новите водородни горивни клетки на HyPoint достига 1500 Wh/kg

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Калифорнийската стартираща компания HyPoint приключи с голям успех тестовете на своята нова система водородни горивни елементи с турбокомпресор и въздушно охлаждане. Тестовете показаха, че водородните горивни клетки HyPoint достигат плътност на мощността 2000 W/kg и плътност на енергията до 1500 Wh/kg. Новата технология на HyPoint е предназначена предимно за водородните самолети и за градския аеротранспорт – аеротаксита и други VTOL апарати. Новите горивни клетки са създадени с поддръжката на Министерството на енергетиката на САЩ.

В техническата документация, представена от HyPoint се казва, че се използва циркулация на въздух под високо налягане през батерия от няколко водородни горивни клетки, както и рециркулация на отработения въздух. Водородната система преразпределя отработения въздух по входовете на батерията от горивни елементи и икономисва енергията, която обикновено се изразходва за компресията на следващата порция въздух. Плътността на потока в устройствата на HyPoint е тройно по-висок в сравнение с традиционните водородни инсталации от подобен род. Новата система е и много по-лека от традиционните, което е важно за авиацията.

Тестовете на създадения прототип показаха, че горивните клетки на HyPoint достигат плътност на мощността и на енергията съответно 2000 Wh и 1500 Wh/kg. Термичната регулация се осъществява от биполярни пластини с покритие, което осигурява защита от корозии.

Следват финалните тестове, а серийното производство на новите водородни горивни клетки трябва да започне към 2022 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини