fbpx
11.8 C
София

Полицията на Фримонт обяви колко икономисва Tesla Model S като патрулен автомобил

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Електромобилът Tesla Model S икономисал на полицаите от Фримонт около $4 000 за гориво в рамките на една година. Информацията e официално публикуване в отчета на полицейското управление на града, в който подробно е описано използването на електрически автомобил в качеството на полицейски патрулен автомобил.

През 2018 година полицията на Фримонт закупи поддържана Tesla Model S 85 модел 2014 година при цена $61 478, като електромобилът замени предишния ДВГ автомобил Dodge Charger модел 2007 година.

Целта на тази покупка е билa преди всичко да се провери, как ще се справи електромобилyt на Tesla в ролята на полицейски автомобил, дали ще удовлетвори всички потребности в тази специфична работа и дали наистина неговото използване ще доведе до икономия на гориво.

През 2019 година електромобилът е бил проверен, преминал е  необходимото техническо обслужване и е започнало неговото използване. След изтичането на една година полицаите заявиха, че закупуването на Tesla Model S се е оказало много удачно.

Ето какви са основните изводи от отчета:

  • Доказана екологичност и нулеви емисии, като нивото на замърсяване на въздуха на Фримонт е намаляло с 19 000 килограма въглероден диоксид
  • Годишните разходи за техническо обслужване са намалели с $2 147
  • Годишните разходи за гориво са намалени с $4 097
  • Времето за престояване на автомобила за обслужване и ремонт е намалено на 27 дни
  • Пробегът на този електромобил на Tesla е 426 км, което е предостатъчно за покриването на 64-113 км, които патрулните автомобили награда изминават средно за един ден

Това е таблицата на сравняването на Tesla Model S  с ДВГ патрулния автомобил Ford:

Сега полицейското управление на Фримонт ще купува още два електромобила: Tesla Model Y от 2020 година ($57 126,83) и Ford Hybrid Explorer от 2021 година ($48 223).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини