fbpx
0 C
София

Съдът: Ким Дотком трябва да получи достъп до доказателствата срещу себе си

Най-четени

Щатските власти известно време настояваха, че не е нужно да предоставят пълните доказателства на ФБР срещу Ким Дотком на защитата му, което е в разрез с новозеландските закони. Бяха представени само части от документите по време на самото дело, но достъпа до целите документи беше отказан на адвокатите на подсъдимия. Днес обаче Висшият съд нареди доказателствата да бъдат дадени на Дотком.

Още през май съдия Харви от Нова Зеландия издаде съдебно решение, което гласи, че всички документи за т.нар. „Конспирацията Megaupload“ трябва да бъдат изложени пред юристите на Дотком. Megaupload изяви мнението, че разполага с правото да види съдебните архиви, върху които е построено обвинението, но Щатите отрекоха такова право да съществува, въпреки несъгласието на съдия Харви относно случая.

Щатските власти оставиха решението на новозеландския съдия за преразглеждане, отказвайки да признаят загуба.

В съдебно постановление от днес Висшият съд отреди, че доказателствата трябва да бъдат разкрити на защитата. Съдия Хелън Уинкълман, обаче, реши да отложи това с поредното съдебно преразглеждане. В следствие на това обвиняемите – Дотком, Матиас Ортман, Фин Батато и Брам ван дер Колк – все още няма да получат пълен достъп до въпросните документи, а оттам – няма и да им бъде предоставена съответната адекватна защита.

Днешното съдебно постановление, въпреки че все още не е влязло в сила, е една голяма победа за Ким Дотком и обкръжението му в съдебната битка. Достъпът до доказателствата е от първостепенно значение за една добре построена защита и е абсолютно право на обвиняемия – нещо, което щатските власти се опитваха да отрекат.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини