fbpx
5.8 C
София

Тим Кук разкри четирите качества, които Apple търси в хората, които наема на работа

Най-четени

Имате ли желание да работите за най-скъпата компания в света? Със своята пазарна капитализация от 2.35 трилиона долара Apple предлага много предимства за служителите.  Да попаднеш в списъка с работещи там обаче не е лесно. 

Според шефа на компанията Тим Кук има четири качества, които потенциалните служители трябва да имат.

Говорейки в Университета “Федерико II “ в Неапол, Кук подчерта колко е важно новопостъпващите служители на Apple да се интересуват от света. Според него това разкрива най-добрите резултати на хората.

След това главният изпълнителен директор изреди четирите ключови качества, които според него са необходими на работещите за Apple.

Първото от тях е способността за сътрудничество с колегите.

Ние търсим способността да си сътрудничим с хората – основното усещане, че ако споделя идеята си с вас, тя ще се развие, ще стане по-голяма и по-добра. Способността на Apple да създава нови продукти се дължи на съвместните, а не на индивидуалните усилия.

Не е изненадващо, че Кук посочи креативността като друга черта, която Apple търси в потенциалните си служители: 

Търсим човек, който ще се разхожда около проблема, ще го разглежда от различни ъгли и ще използва творческия си потенциал, за да предлага решения.

Следва любопитството.

Кук обясни, че нуждата да задаваш много въпроси, независимо дали те са умни или глупави, оказва натиск върху човека отсреща да обмисли отговорите наистина задълбочено.

Последното и вероятно най-очевидно нещо, което Apple иска от работниците, е високо ниво на експертност. 

Ако правим нещо в областта на индустриалния дизайн, имаме нужда от човек, който познава индустриалния дизайн и има умения в него или от студентските си години, или от работния си опит преди това.

Кук заяви, че данните са категорични и хората с тези четири умения се справят добре в компанията.

Именно заради това са включени в процеса по подбор на нови кадри. 

Той добави, че плащането на много пари няма да направи някого щастлив, ако работата не го удовлетворява.

Хората трябва да работят за нещо по-голямо от тях самите. Затова искате да имате визия за компанията, която да служи на клиентите и по някакъв начин да подобрява живота им. Искате да го правите по етичен начин.

Интересно е да чуем Кук да назовава на първо място умението за сътрудничество. 

Главният изпълнителен директор отдавна твърди, че екипите са от съществено значение за културата на Apple. Заради това компанията настоява по-силно от повечето да върне служителите си в офиса. Това доведе до петиция на служителите през август срещу мандата за връщане на работа, изисквайки възможност за гъвкава работа.

Нещо друго, което Кук може би трябваше да спомене като черта, която Apple търси, е служителите да не правят необмислени коментари във видеоклипове в TikTok. Тони Блевинс, вицепрезидент по снабдяването в Apple, направи тази грешка наскоро и това му коства работата.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини